Kære Movia, jeg følte mig ikke velkommen i bussen i morges

For knap et år siden pillede Movia bestemte annoncer af busserne. Annoncerne var betalt af Dansk Palæstinensisk Venskabsforening og opfordrede til, ikke at købe produkter fra israelske bosættelser. Et budskab som jo i øvrigt er fuldt i tråd med både Danmarks og EU’s retningslinjer.

Årsagen var ”at reklamen er unødigt stødende. Vi er en offentlig transportvirksomhed, og alle skal føle sig velkommen i bussen” og ” Nationen Israel er svær at skille fra jødedommen, og fordi budskabet er så aggressivt har vi vurderet, at den kan virke diskriminerende.”

Nogle menneske opfattede endda annoncen som nazistisk.

Selv samme busselskab kører nu rundt og reklamerer for Danskernes Parti. Et parti som er stiftet af Daniel Carlsen, der blandt andet har udtalt følgende om jøder: ”Jeg har gjort meget. Mit første jøde-drab har jeg dog endnu til gode”. At Movia ikke selv kan se, at busser med budskabet om, at ”Dine børn fortjener et dansk Danmark” ikke alene er stødende og direkte fjendtlige mod en række kunder, men også over for en stor del af chaufførerne, er dybt foruroligende.

Jeg følte mig ikke velkommen i bussen i morges, Movia. Faktisk så sprang jeg busturen helt over og valgte at gå til arbejde. Men I er heldige, Movia – for I har monopol på offentlig transport i København. Og jeg knækker jo nok før jer, for jeg har større behov for bussen som transportmiddel end i har for mig som buspassager.

Det ville være god stil at pille reklamerne ned og beklage at de overhovedet er kommet op i første omgang.

 

Indlægget er bragt på min blog på Jyllands-Posten.

Udgivet i I medierne

Samira Nawa Amini

Jeg er radikal, fordi jeg brænder for et samfund baseret på medborgerskab, medmenneskelighed og demokratiske værdier.

Kontakt

Samira Nawa Amini
samiranawa@gmail.com
tlf 61 60 74 08