Inger Støjberg træder på demokratiet

Ytringsfriheden kan ikke gradbøjes. Vi har hørt den sætning utallige gange de seneste 10 år. Og hvor er den bare sand! I andre lande kan du risikere at blive retsforfulgt og tortureret for dine synspunkter og holdninger – men ikke her. I Danmark er det tilladt at tegne, skrive og tale frit for ytringsfriheden kan ikke gradbøjes.

Og så alligevel. For regeringen og Inger Støjberg er klar til at indsætte et lille, men særdeles farligt men:

Ytringsfriheden kan ikke gradbøjes, men det gælder kun for dem vi er enige med.

I praksis er Inger Støjberg klar til at lave en liste med navne på de religiøse forkyndere, der kommer med antidemokratiske meldinger. Personerne på listen skal nægtes indrejse i Danmark.

Lige nu er den regering, vi i demokratiets navn har valgt, i færd med at mobilisere et flertal imod demokratiet. For det er i den grad antidemokratisk, at ville forbyde mennesker indrejse i landet fordi de benytter sig af ytringsfriheden, og ytrer holdninger vi som samfund ikke er enige i.

Regeringen vil i ramme alvor indskrænke demokratiet og trampe det i stykker med lovgivning for at undgå, at antidemokratiske kræfter betræder dansk jord for at tale.

Hadprædikanternes holdninger og mindset kan være nok så tilbagestående, men det forhindrer dem bestemt ikke i at rekruttere unge mennesker til deres sag via Youtube, Facebook og andre sociale medier. Skal den fri adgang til internettet da også begrænses?

Uanset om det er rabiate muslimske forkyndere og deres formørkede tankesæt vi vil bekæmpe eller om det er danske højrefløjspræster og deres bindegale budskab om, at voldsramte kvinder bør tage ægteskabsløftet alvorligt og ikke lade sig skille fra den mand, der tæver hende, så nytter hverken fratagelse af statsborgerskab, udvisninger eller indrejseforbud.

Vores stærkeste og mest uopslidelige våben er ord.

 

Indlægget er bragt på min blog på Jyllands-Posten.

Udgivet i I medierne

Samira Nawa Amini

Jeg er radikal, fordi jeg brænder for et samfund baseret på medborgerskab, medmenneskelighed og demokratiske værdier.

Kontakt

Samira Nawa Amini
samiranawa@gmail.com
tlf 61 60 74 08