Grimhøj-imam anmeldt for seksuelle overgreb på børn

”En imam er politianmeldt for flere seksuelle overgreb mod børn og unge, der kom i hans moske. Han er tidligere blevet anklaget for grænseoverskridende ritualer i Grimhøj-moskeen, som er blevet kaldt en sekt.

Lege blandt unge drenge, hvor de, der tog mest tøj af, elskede Gud mest. Børn, der blev tvunget til at spise opkast. Og en seance på en badeanstalt, hvor der blev taget nøgenbilleder af helt unge piger.

Fatima var chokeret, da hendes datter i 2012 kom hjem og fortalte, hvad der tilsyneladende foregik i moskeen, som hun siden 2009 var blevet suget ind i.

Datteren stod frem og fortalte historien i dagbladet BT, og imamen fra Grimhøj blev senere anmeldt til politiet. Men sagen blev droppet på grund af manglende beviser.

Nu er den forhenværende imam fra Grimhøj-moskeen igen omdrejningspunkt i en opsigtsvækkende sag – denne gang om seksuelt misbrug af børn.

I slutningen af april anmeldte en mand imamen til amerikansk politi for at have begået seksuelle overgreb mod hans to børn i USA, hvor den forhenværende imam har boet siden 2011.

Samtidig er han herhjemme anmeldt for yderligere otte tilfælde af overgreb i perioden fra 2006 til 2011, hvor imamen stod i spidsen for Grimhøj-moskeen.”

Hvor er horden af politikere, der er ved at vælte over hinanden i kampen om at komme til orde i medierne for at udtale fordømmelser og afkræve samtlige trosfæller til denne imam afstandtagen?

Prøv at erstatte imam med præst og Grimhøj-moskeen med jysk frikirke. Så får du den korrekte version af nyheden, som stammer fra denne artikel på Berlingskes hjemmeside. Og så forstår du måske også, hvorfor der ikke er linet op med massive politiske interviews og initiativer til, hvordan danske børn kan reddes ud af kirkens hænder. Efter TV2’s ’Moskeerne bag sløret’ var selv statsministeren på banen, men i denne sag er der larmende tavshed.

Jeg tillader mig at spekulere på om ikke det ville være blevet en langt større historie, hvis nu det havde handlet om en imam og ikke en præst. Og jeg tillader mig at stille spørgsmålstegn ved om medierne og politikerne egentlig behandler alle ens.

 

Indlægget er bragt på min blog på Jyllands-Posten.

Udgivet i I medierne

Samira Nawa Amini

Jeg er radikal, fordi jeg brænder for et samfund baseret på medborgerskab, medmenneskelighed og demokratiske værdier.

Kontakt

Samira Nawa Amini
samiranawa@gmail.com
tlf 61 60 74 08